top of page

Snapseed - rychlá a efektivní úprava fotek

Nedávno jsem narazil na 500px narazil na návod jak digitálně vytvořit takzvaný tilt-shift efekt. V podstě je to pomocí mobilního softwearu, Snapseed. Normálně na to existují speciální objektivy, které jsou ale zbytečně drahé. Tenhle efekt vám umožní zaostřit jen část fotky, ale ne ve smyslu hloubky ostrosti, ale opravdu jen pruh na výsledné fotce, asi takhle:

Fotka vlevo je originání, fotka vpravo je upravená právě ve Snapseed. Pro pochopení jak snapseed funguje, asi si o musíte stáhnout. V podstatě vždy vyberete vámi zvolený ''filtr'' a následně můžete posouvat hodnoty a rozhodovat, jak moc se ten daný filtr na fotce projeví a tak dále. Osobně jediný opravdový ''filtr'', který jsem ve Snapseed použil je právě ''Lens blur'' který mimo jiné nabízí možnost tilt-shift. Všechny další úpravy jsou provedeny pomocí ''Tune image'', kde můžete upravovat věci jako kontrast, teplotu, stíny a další. Snapseed má dokoce vychytávku, která vám dovolí přepnout na originální obrázek a zase zpět na ten upravený. Pro představu, interface Snapseed vypadá asi takhle:

Každý z obrázkoů je jedna obrazovka. Musím říct, že pokud chcete rychle, dobře a efektivně upravit fotku na telefonu nebo tabletu, Snapseed je pro mě přesně ten nástroj, který člověk potřebuje. Samozřejmě exisutují lepší softweary na PC, třeba Zoner, Gimp, nebo všemocný Photoshop, ale to je trochu jiná liga. Rozhodně radím Snapseed vyzkoušet.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page