top of page

Jak na kytky

Pár typů jak fotit kytky. Přiznám se, že nejsem moc fanda makro fotografie, ale něco přece jen poradit můžu. Rada číslo jedna, Nefoťte ty zvadlé. Jak vydíte dole na fotce, nevypadá to moc dobře.

A teď pár typů. které sem se naučil od mého oblíbeného fotografa, Scotta Kelbyho (koukněte na jeho knížky, jsou boží).

Nefoťe květiny shora. Tak se na ně koukáme každý den. Nebuďte líní a klekněte si. Vyfoťe tu krásku z boku, nebo se toho nebojte vůbec a vemte jí klidně zespodu.

Použijte macro objetiv. Nebo teleobjektiv. V podstatě chcete docílit malé hloubky ostrosti a to vám tyhle dva typy objektivů umožní. Macro objektivy mají navíc tu výhodu, že s foťákem můžete přijít ke květině opravdu blízko a v pohodě zaostřit.

Foťte v ten pravý čas. A to buď brzo ráno, nebo k večeru, když je zamračeno nebo hned po dešti. V tomhle světle nejlépe vyniknout barvy květin a vaše fotografie budou vypadat zase o chlup zajímavěji.

Vytvořte si déšť. Znáte rozprašovač? Jestli ano, kupte si jeden a až bude chtít fotit nějákou tu kytičku, trochu vody na něj rozprašte. Na květině se vytvoří krásné malé kapičky, které dodají fotografii trochu šťávy.

Snad vám to pomůže :)


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page